Mads Christensen interview

Mads Christensen

Mads behøver ingen introkliché. Vi har fået et nogle billeder og lidt video bakket op af et kort interview. Lad protokolen vise at Mads er den skater jeg hidtil har interviewet med det bedste skriftsprog. Ikke at det er vigtigt eller noget, men det forklarer hvorfor hans krænkelse af gymnasielærere over hele landet får lov at stå hen. Du sku ta at "tjiLL" meget mere.

 Tusind tak til Pierre Starchurska for billederne.

Nollie backside heel

Nolliebackheel og vi er igang

411. Hvor er du fra, hvor bor du nu? Hvor længe har du skatet og hvordan begyndte du?

Jeg kommer fra Herning i Midtjylland og er skam stadig i det midtjyske – 7400. Har skatet i ca. 12 år. Begyndte at skate engang i vinteren 1998-1999. Det lyder måske lidt underligt, for det er jo ikke ligefrem sæson for skateboarding, når Danmark rammer vinteren.

360 Flip

Tréer

Det startede med, at der flyttede en familie ind på gaden, hvor sønnen, Anders, havde fået et skateboard. Men med vinteren kommer sneen også de fleste vintre, så han skilte sit board ad, så vi kunne bruge brættet som en form for snowboard. Det fik vi så masser af tid til at gå med, og vi rendte rundt flere steder i byen og gled rundt, eller hvad man lige skal kalde det.

Efter lidt tid fandt vi ud af, at der lå et center i Herning med masser af ramper, så vi fik samlet hans board igen og tog ned i Smyrna skatecenter. Vi blev grebet af det, og der gik derfra ikke lang tid før både Anders og mig fik købt os nogle komplette skateboards. Det kunne jo ikke gå, at vi skulle skate rundt blandt alle de andre på Intersport/BR boards.

Byg selv matematikken

Hvor skater du når du er hjemme?

Nu har Smyrna skatecenter desværre lukket fra d. 1 august 2010 fordi kommunen for 3.,4. eller 5. gang har fjernet støttekronerne. Så på nuværende tidspunkt har vi ikke nogen indendørs hal, vi kan ”lege” i. Vi har dog et udendørs areal, men det er allerede så nedslidt og smadret, at du skal passe på hver eneste plade du vil køre på for diverse store og små huller, hjulene sætter sig fast i.
Så der er ikke så stort et udbud for skatere i Herning længere, eller hvert fald ikke nu. Vi pendler rundt til nogle af de omkringliggende haller her i vinterperioden. Vi kører bl.a. til Skjern, Ikast, Silkeborg og Viborg. Så må vi forsøge at få slukket vores skate”tørst” når vi er af sted, for vi har ikke så mange muligheder for at tage ud og skate, hvis lysten lige pludselig kommer. Eller jo så er der flat-skating i en parkeringskælder, men det er ikke ligefrem det fedeste.

Herning Brian

Det fedeste

Dig og din makker havde et youtube klip for nyligt hvor i blandt andet skatede hallens gamle mini. Marius Martaeng fik baggrundsprops et par gange. Ved du hvem Marius er? Hvad ved kan du fortælle os om ham?

Yeah, det er sku et dope sted de har smidt den mini rampe op, masser af grøn natur og mulighed for at passe sig selv..
Vi ved godt hvem Marius er, vi har skatet et par sessions sammen inde i Fælledparken med master Finn D. Der har vi skam fyret op i nogle gode boneless på mini’en med Marius og fyret op i noget tjiLLR hiphop. Han havde også anlæg med ud til minirampesessionen med Bertram og mig. Det er altid en god session når der er hyggelige mennesker og musik.

Backside 5-0 grind

Hvor tit kommer du til København? Hvad er dine favoritspots ?

Jeg er rimelig ofte i København og var næsten flyttet ind oppe ved Bertram, Jonas P og deres homie fra Kolding hele august. Man skal jo komme ud så længe vejret giver mulighed for det. Og så er der samtidig sommerferie fra skolen. Det var en mulighed for at komme væk fra det steneren Midtjylland, og over på Djævleøen, hvor jeg nu vil mene der er pænt meget mere gang i den. Ellers vil jeg som regel gerne komme væk herfra en gang i måneden.

Ved sku ikke lige hvad mine favoritspots i København er, der er jo ufatteligt mange steder, der kan skates. Det er ikke ligesom Herning, hvor vi nærmest kun har en håndfuld spots at vælge imellem, så det er lidt sværere at vælge i København. Jeg kan bedst lide spots, hvor der altid er god session, mulighed for at møde andre skatere og tjiLL rundt, så Amager strandpark er lækker at cruise. Det nye hot-spot SEB er også rigtig fedt.. Så er der jo også Bongspottet, Jarmers, Nansensgade, Kalvebod og Islandsbrygge.

Flip 

Apropos

Har du en femårsplan? Hvad går den ud på?

Hehe nix, har ikke nogen femårsplan. Går i skole lige nu, så jeg kan godt finde masser af tid til at skate. Jeg ser ikke lige så mange år frem. Tager det som det kommer. Ingen stress.

Frontside bluntslide 

Hvordan gik det til konkurrencen i Prag. Hvem var ellers med fra Danmark?

Jep, vi var til finalerne i WITP, der blev afholdt i Prag i år. Vi var Jonas Daater, Emil Haarhøj, Ville Wester, Carlos Montano, Mikkel Haugegaard og mig, der havde kvalificeret os. Så havde vi også Morten Westh med som kameramand og Villes far, Hans Jørgen som support. Vi havde allieret os med Keld fra Volcom, der stod for alt det praktiske og samtidig pådrog sig chaufførrollen hele den lange lange nat vi kørte gennem de tyske- og tjekkiske autobahn’er. Uden Keld var vi ikke kommet særlig langt. Tak Keld. Bussen var packed med 9 personer, så sovemulighederne var begrænsede, men det lykkedes da for de fleste at få et par timer på øjet. Vi mødte også Emil, hans far Allan og Siggen fra kbh. dernede.
Det gik meget fint i konkurrencen, men jeg gik ikke videre til finalen. Det havde jeg ellers selv håbet, men sådan skulle det ikke lige gå.

Fik du festet med Duncan?

Hehe nope, der blev sku ikke festet særlig meget. Vi blev fanget i elendigt tjekkisk psykoregnvejr, der bare ikke var interesseret i at stoppe. Først ved ankomsten til Danmark med færgen fra Tyskland, stoppede regnvejret. Det eneste streetskating vi fik, var fredag formiddag og eftermiddag Ellers blev der bare tjiLLED i Mystic hallen lørdag, med et par fadbamser, mens folk fyrede op for hammers.

Hardflip

Hardflip

Ikke fordi det rager mig, men har du ikke overvejet at flytte til københavn? Hvorfor bliver du boende i Herning?

Jeg har skam overvejet at flytte til København de første tusind gange. Jeg overvejer det hver evig eneste gang jeg er der. Det skal nok blive til noget i fremtiden. Ved ikke lige hvorfor det ikke helt er blevet til noget endnu, har bare hele tiden haft et eller andet i Herning. Nu går jeg for eksempel på Århus universitet, Handels- og ingeniørhøjskolen lige udenfor Herning, så jeg er jo bundet en smule til det midtjyske for tiden. En af mine planer er at læse kandidat på min uddannelse på CBS i København eller noget i den stil. Det ligger ikke helt fast endnu, men det er et meget godt bud.
Har gennem de seneste år crashed ved Pierre, når jeg er i København, og så har vi fået fyret op i masser af tjiLLR og gode streetsessions. Har også nogle andre dope homies i kbh, og mange er venlige og tilbyder overnatningsmuligheder. Jeg hænger specielt meget med Pierre og Bertram, Jonas P, og Rasmus P. og de andre drenge der er immigreret fra Jylland til Sjælland. Indtil videre har det bare været nemmere at rejse til København i nogle weekender, når vejret har været til en god omgang session, og så mulighed for at få noget dope footy i kassen.
Derudover er det hurtigere/lettere at kommer rundt i bil herovre. Trafikken er ikke helt så vanvittig som i København. Mmed base i Herning har vi lettere mulighed for at komme rundt og skate i Midtjylland. Max en time så er vi i Århus. Så det er ikke fordi vi ikke kommer rundt og skater i Danmark.

Noget andet jeg ved interesserer folk er US-status. Ronnie siger at Delux folkene er helt stoked når han sender dem dit hal footy. Skal du ikke over og hilse?

Vi har snakket om det nogle gange oppe på First i løbet af de seneste par år. Vi havde faktisk også været ved at planlægge en tur i august 2010, men det blev ikke til noget, for så fik jeg lige en ekstra eksamen, der blev fastsat i den periode. Det var elendig planlægning.
Jeg ved, at First er klar på at sende mig på en tur derover, så håber og regner da med at jeg kan komme over og hilse på Deluxe-folket i 2011, nu det ikke er blevet til noget i 2010.


Så lige for at gøre det lidt mere official. Hvem får du gear af?

Real Skateboards, Thunder Trucks, Spitfire, Supra Footwear, KR3W Apparel og LAB skateshop.


Filmet på én dag, sommer 2009

Jeg håber Ronnie bakker mit ord op og smider en hiphop gestus efter Pierre. Det var ikke blevet til noget uden hans billeder. Kom nu Ronnie, vær gavmild. Folk er begyndt at snakke om at skateboard.dk er i lommen på LAB. Vis Pierre at du har en lomme.