Nicoline Egeberg, featuring Bjørn lillesøe og Dannie Carlsen

Piger der skater? Jo det er set før, men så snart lømmel alderen sætter ind er frafalds procenten tæt på de 100. Når hun så også giver de små upcoming kids en tur på opleveren, ved at tage til Milano og får dem til at vinde en local contest dernede... Syntes jeg hun fortjente den tvilsomme ære med et interview her på siden..

"På vej dertil i flyet spurgte Dannie om ikke Milano lå i Brasilien, haha, sikken forberedelse"

 

1. Hey Nicoline! Vi starter lige med de obligtoriske spørgmål. Hvor er du fra, Hvor gammel er du, og Hvornår/hvordan startede du med at skate:


Hey! Jeg er født i Odense, flyttede til Århus da jeg var 15 år gammel, blev student fra Århus Katedralskole, tilbrage  herefter ca. et år i Barcelona og nu er jeg i bosat i København. Jeg er lige fyldt 22 år d. 8. september.Uh, det er lidt svært for mig at sætte år på hvor længe jeg har skatet - jeg vil tror det er ca. 7 år med en del stillestående periode pga. skader og gymnasiet.
Jeg begyndte at interessere mig for skateboarding fordi min bror stod på rulleskøjter i Knallertparken aka. Skt. Jørgensenparken i Odense og han nævnte for mig at han aldrig så nogle piger som stod på skateboard - og om det dog ikke var noget for mig. Jeg så meget op til min storebror og tog det til mig med det samme. Det blev ikke til mere end et par rulleture på et BR-board foran mit hjem de første par år. Jeg var ret genert dengang og turde ikke nærme mig skateparken. Da jeg var 14 år begyndte jeg at komme i Skt. Jørgensparken og fik lært folk at kende samt et par tricks. Jeg forstuvede så min fod ret voldsomt og havde problemer med min ankel længe efter. Da jeg boede i Århus gik jeg lidt i stå og fik kun skatet et par gange om måneden, når jeg stak snuden forbi Odense og fik en session med dem jeg kendte. Det var også nogle år med mange ankelskader, så jeg udviklede mig ikke rigtig og skatede mest alene, når jeg endelig skatede. Da jeg færdiggjorde gymnasiet kunne jeg ikke holde det ud længere, så jeg drog til Barcelona med en veninde og endte med at bo der i et år - kun med det formål at skate, nyde livet samt lære spansk. Det var dog svært at få det til at fungere til sidst, da lønnen var lav og huslejen høj og jeg endte op med ikke at have meget tid til at skate på grund af arbejdet. Nu er jeg bosat i København, arbejder i Streetmachine og skater så meget jeg kan komme til det.

 

Frontside Rock i Xhall.  Foto Gerald Busto.

2. Det virker som du altid er på farten til de forskellige konkurrencer i europa. Prag, Milano, for at nævne nogle få.

Ja, det er bare for sjov at jeg deltager i konkurrencerne rundt omkring i Europa. Når der endelig er konkurrencer for piger så er det ofte de samme piger der dukker op til dem, så jeg tager mest med til konkurrencerne for at gense mine venner fra forskellige lande og skate med dem. Jeg er stadig lidt genert og er ikke så god til at være i centrum, så jeg udfordrer også mig selv lidt ved at deltage i konkurrencerne, hvilket er meget sjovt, men først når det er overstået.
Jeg har deltaget i Girls Attack i Milano 2008, Mystic Cup i Prag 2008, Minirampe contest ved Malmø Ultra bowl 2009, CIS Skateboard society - Italian skateboarding championship i Milano 2009, ESC i Basel 2009, Mystic Cup og ESC i Basel igen i 2010 samt World Cup i Rom 2010, så det er ofte det samme steder jeg tager hen, men igen så er det for at gense venner og bekendte samt skate og feste med dem.

 

Fontside ollie i Xhall. Foto Gerald Busto.

3. Den Milano konkurrence, var det en nøje udtænkt masterplan fra din side?. Nu tager jeg 2 af de sejeste kids med, også smadere vi hele Milano. 

Haha, nej, faktisk så forventede vi intet af den konkurrence andet end at skate deres gode indendørs skatepark. På vej dertil i flyet spurgte Dannie om ikke Milano lå i Brasilien, haha, sikken forberedelse. Vi fandt bare på at tage dertil og så endte Dannie og jeg op på hver vores førsteplads og Bjørn fyrede den også af og fik en sjetteplads. Lidt surt for italienerne, eftersom det var det "italienske mesterskab" så at sige. Dannies reaktion på førstepladsen fik ham til at fyre endnu mere op under tricksene - tror ham og Bjørn skatede uafbrudt i 12 timer hver dag i den weekend! Det var virkelig fedt at se!

Bjørn Lillesøe. Transfer Milano. Foto Nicoline.

4. Hvordan holder man styr på 2 unger som Dannie og Bjørn i en storby som Milano.

Pfff, jeg ved ikke helt om jeg skulle holde styr på dem. De var nu nemme nok at have med og vældig tilfredse med tilværelsen der, bare de kunne skate og så var det selvfølgelig en bonus for Dannie hvis han kunne få en Nestea eller to med til session.
Vi kom faktisk ikke rigtig rundt i centrum, selvom vi havde ambitioner om at skate street. Vores hotel lå 2 gader fra skateparken, så det var næsten kun de 2 gader, hotellet og skateparken vi så. Det var også ret koldt der på det tidspunkt, så vi havde ikke den store lyst til at drage på spot-jagt i byen. Det var mest det med at finde rundt, købe mad samt forklare at det er meget godt at tage et bad efter 12 timers session at man skulle være lidt efter dem med, hehe, men derudover havde vi det generelt mægtig skægt!

 

Tak til Nicoline. 

 

Alley-oop Half cap, fra høj til bank. Hørsholm skatepark

Dannies liv er ikke kedeligt, det ved man hvis man har fuldt med her på siden.I får her endnu et kapitel...

Marius har i en periode været meget omsorgsfuld for Dannie, hvilket er smukt nok i sig selv.

Dannie overnattet hjemme hos Marius, og prøvet at sove, som man nu gør når Alko Søren og Marius har underholdt en hele natten. Så Dannie kommer for sent op den morgen, og kan ikke nå at møde til tiden i skolen. Marius som den omsorgsfulde person han er siger straks, - Dannie vi følger dig til skole, så du kommer direkte derhen. Arghh mega pinligt at gå hånd i hånd, med to stive tosser på vej til skole.. Henne ved skolen tumler Alko Søren om i græsset og Marius falder i snak med en neger pige med stor numse. Dannie benytter uopmærksomheden til at flygte, og skynder sig hurtigt ind i sit klasseværlse... Endelig fri for de to tosser, og han kan få endhentet noget af den forsømte nattesøvn, han når kun lige at blunde hen, før at klassedøren bliver sparket op. Og som to Zombier på jagt efter menneske blod, vælter Marius og Alko Søren ind i klassenlokalet og går direkte efter læren.. og råber  -Vi skal snakke med rektor nu!! lige nu!!!  Dannie lader som om han ikke kender dem. Totalt kaos i klasseværelset.... Efter noget tumult bliver de vist ud, og roen sænker sig. Dannie kan efter 5 timer i skolen gå hjem i fred, tror han. Ude forand skolen sidder Alko Søren og Marius og venter på ham, som de omsorgsfulde personer de er.