Balder Lehman interview

Pensionisternes favorit...

balderbonless2web

Billeder af Michael Påske, og Crail i wonder oververt af Morten Westh

411. hvor gammel er du hvornår begyndte du med at skate?

Jeg er 19, snart 20. Jeg begyndte at skate for 8-9 år siden.

Hvor skater du henne for tiden og med hvem?

Det er lidt blandet, lige nu skater jeg nok mest i hallen fordi det er koldt. Engang imellem i parken, og ellers bare hvor der er god session. Malmø. Jeg skater med mine venner, skater en del med Mathias ”Rottemano”, Skrøder, Stege og alle mulige andre.

Hvorfor fik du lyst til at begynde at skate vert? Du må have overvejet det et stykke tid tænker jeg.

Jeg begyndte at skate vert af flere grunde. Mest fordi jeg gerne vil være på forkant når parken åbner. Jeg ved ikke om jeg har overvejet det længe, det har jeg nu nok. Jeg har skatet verten lidt engang imellem bare for lige at prøve det. Da jeg indså hvor stor parken bliver i den dybe tænkte jeg at det var tid. Desuden vakte det ind imellem nogle problemer da jeg var i Barcelona når det var store ting. Det skal ikke være et problem for mig i parken. Mest er det fordi det er sjovt at kunne skate det hele.

Er det svært at lære nye tricks eller er det lettere end du havde regnet med?

Ved ikke om det er lettere end jeg havde regnet med. Man skal have overvundet en vis frygt, så derefter bliver det bedre og så kommer tricksne.

baldersweb

Apropos lodret. Det billede i Wunderbaum # 8 hvor du grinder parkens gamle wallride ned i banken var fedt. Hvorfor var billedet så lille mens der var et kæmpe billede af Per And der chillede i samme artikel?

Det aner jeg ikke. Det er ikke mig der laver det blad.

Hvem fortjener mest at blive årets skater i Wdbm?

Jeg syntes at Jonas Skrøder har fortjent det. Både fordi at han har fortjent det mange tidligere år, men i år rykkede han virkelig fremad og er på et helt andet niveau. Også fordi han har to rigtig gode video parts ude i år og bare skater rigtig fedt.

baldercrailweb 

Du var i Barcelone sidste vinter. Fortæl lidt om hvem der var crewet, hvor i boede og skatede.

Det var en hel masse af drengene fra Wonderland der skulle derned, ligesom vi havde været det året før. Skrøder var dernede fordi han skulle filme med Sweet og bo der, så i starten var det bare mig og ham. Mig og min ekskæreste havde lejet en lejlighed midt inde i centrum og så ville en hel masse komme derned i forskellige perioder. Nogen var bare forbi en uge, andre blev der nogle måneder.

Lige da jeg kom derned havde Skrøder forstuvet sin fod så han sagde han ikke kunne skate, men jeg sagde at vi bare skulle skate bowl fordi så behøvede han ikke ollie så meget. Det gjorde vi faktisk det meste af turen, tog ud og fandt alle mulige bowls som alle spanjolerne sagde ikke var der mere, men vi fandt dem og skatede dem.

Skal du derned igen?

Ja jeg skal til Barcelona igen. Jeg vandt en billet sammen med de andre fra Flümers-crewet derned til. Desværre har jeg ikke penge til mere end bare en uge eller to.

Hvad går de der H-clip ud på? Er det dig der filmer og redigerer? Hvad står H'et for?

Det er bare fordi jeg alligevel tit filmer alle mulige små ting hele tiden. Det behøver ikke at være det vildeste, det er bare sjovt at kigge på og sjovt at have at kigge tilbage på om noget tid. H´et står for hemmelig eller noget.

fsollieweb 

Fortæl om vertjulefrokosten.

Jeg var med på dispensation, fordi jeg ikke helt var gammel nok. Madsen var god ved mig, som han altid er, og sagde at jeg godt måtte komme med selv om jeg ikke helt var fyldt 20. Jeg kom til julefrokosten lidt for sent, og vi skulle lave et eller andet yoga. Det var nu meget sjovt. Jeg ved ikke om det virkede, men det gav en meget god stemning. Jeg kunne ikke rigtig skate så meget til session da jeg havde fået revet en visdomstand ud dagen før. Jeg skatede lidt og kiggede bare med store øjne på de andre skate. Det var en vild session!

Har du før set Rune skate hvor det ikke var en konkurrencesammenhæng?

Jeg husker faktisk ikke at have set ham skate til andet end konkurrencer. Stege og jeg var med Rune og Keld i Århus i sommers, men der skatede han ikke, så det var vel første gang. Jeg var lige så imponeret som altid.

Der var noget med at du havde haft en lidt dårlig dag på jobbet ?

Jeg havde lavet en fejl på jobbet så min chef gik lidt amok og truede mig med at jeg skulle til samtale og at hvis det var hende som bestemte ville jeg blive fyret. Jeg har ikke hørt noget fra dem siden, så vi får se.

Hvordan var det at drikke øl med sådan en flok nisser?

Det var ret sjovt at være med på Flisen. Jeg holdt lidt igen fordi jeg tænkte at jeg ikke gad at være den første som gik ned. Det ville jeg sikkert skulle høre for bagefter. Jeg fik mange historier som jeg ikke lige har hørt og en masse sandheder. Alle blev godt fulde.

Hvem blev stivest?

Jeg vil sætte min stemme på Kring. Jeg har aldrig oplevet Kring fuld. Dengang jeg skatede for Rend og Hop havde Kring store planer. Jeg måtte ikke drikke og ryge for meget for jeg skulle jo tage mig sammen og lære tre nye tricks hver måned hvis det kunne lade sig gøre. Jeg har altid set Kring som lidt mere seriøs så det var dope at se at også han kan blive fuld. Så fuld at han ikke kunne snakke til sidst.

Skal du med næste år?

Det håber jeg da. Hvis jeg bliver inviteret og hvis jeg bliver ved med at skate vert til den tid.

Nylige klip fra Nordvest beton, Wonderland og Albertslund