Tobias Wilner interview

Hvordan er livet som skater og rockstjerne i NYC? Det ved Tobias Wilner; Han lever det. Skateboard.dk sendte en medarbejder over og høre nærmere.

Hvor Længe har du skatet?

Startede med at skate i 1988 da jeg var 12 år. Har haft mange lange pauser. Skatede stort set ikke fra jeg var 18 til 28 år, var mere interesseret i musik, kvinder, stoffer og at være arty-farty. Efter jeg fik børn for 9 år siden, skulle jeg ligge min livsstil om og her var skateboarding en sund og givende hobby, som kunne tage over for de lidt mere destruktive interesser :-). Så back on the board.

Ollie i Pier 24 park

Du har lige udgivet en ny plade med Blue Foundation. Hvordan er den blevet modtaget?


Super godt over hele linjen. Jeg er ret stolt over denne plade. Det er den bedste plade jeg har lavet under Blue Foundation, og er vel også den som er blevet bedst modtaget. Så jeg er glad for det forløb.

Giver det smør på brødet eller laver du også andre ting?

Jeg er super heldig. Jeg kan leve af at lave plader og komponerer musik til film.

ss Boardslide

Switch boardslide

 

Simon Weyhe filmede en video til et af numrene. Fortæl lidt om det projekt.

Jeg er ikke den store fan af de fleste musikvideoer. Hvis der er noget som kan få mig til at føle mig som en stor idiot, er det at skulle mime foran et kamera. Fuck folk ser dumme og patetiske ud. Hvad fanden går det ud på? Der er meget ved musik branchen som er mærkeligt.

Jeg har kendt Simon i mange mange år. Fra de tidligere fælleparken og Thomas P. Hejle dage og selvfølgelig fra hans tid på Alis. Jeg havde lige set hvad Simon havde lavet med Arto og synes det så cool ud, så jeg var helt sikker på at Simon var den rette instruktør for denne video. Simon skulle til SF for at optage noget med Delux teamet, så han spurgte mig om vi ikke kunne mødes i L.A. for at optage lidt skating og en masse arty stuff over et par dage. Det her var tilbage i januar hvor NYC var dækket med sne. Jeg havde ikke rørt mit bræt i lang, lang tid. Jeg var helt ok med at optage arty stuff, men at skulle optage skating over så kort tid gjorde mig ret nervøs. At jeg ikke ligner en total jubelidiot og at jeg har lidt pop er vist et mirakel. Vi optog hele videoen over to dage I L.A. og en aften i Brooklyn.

På The Berrics står du listet som tidligere medarbejder. Hvordan er det at arbejde sammen med Eric Coston og Steve Berra?

Det er begge super cool. Jeg fik en mail fra Steve for 2 år siden, hvor han skrev at han var fan af mit projekt Bichi og at han gerne vil lave et projekt med mig. Steve har gang i tusind ting, så alt tager sin tid, så det project arbejder vi stadig på.

Jeg har hjulpet dem med musik til forskellige projekter. “Go All Day” med Chaz Ortiz er et af dem. Her komponerede jeg et soundtrack som hedder “Red Hook”.

Da jeg skulle have lavet musikvideoer til den ny Blue Foundation plade, spurgte jeg Colin Kennedy om han kunne lave en video som et projekt for The Berrics. Jeg havde lige lavet “Go All Day” med ham og Steve Berra, så det var naturligt at gøre det på denne måde. De fleste skatere kender Colins Kennedy fra hans arbejde med Almost “5 inch”, DVS videoerne og selvfølgelig fra The Berrics. Det blev til en vildt flot video om en hjemløs fyr som hedder Pepper.

 

Du har boet i NYC i et par år nu. Er skate scenen der anderledes end i DK?

Hvad skal jeg sige. Rough, dirty ghetto kids, street skating. Skaterer er meget det samme over hele verden. De er dog en del mere fattige i NYC end i KBH. Der er ingen tvivl om at man skater mere rundt i gaderne. Der er utrolig mange spots, så jeg skater ikke rigtig skateparks mere. Det passer mig helt fint. Det er det jeg bedst kan lide.

Kommer i til Danmark og giver koncert?

Vi skal spille i Rusland og selvfølgelig her i USA, men vi har ikke planlagt noget i Danmark endnu. Mon ikke det kommer.

Pop. Ved Brooklyn bridge.

 

DIY spot, B&Q lot. Fs grind

 

Wall ride at B&Q.

 

Billeder og Tekst Simon B