Adio Easter Parade 08 billeder

Adio Easter Parade 2008En latterlig kristen ferie kan hurtigt vendes til en hyldest af djævelen. Således Paraden i Hallen. Øl kombineret med de bedste talenter landet kan frembyde staver herligt uhellig underholdning. 

 Fotos: Adam G.
Tekst: Kim Møller

Det var ikke mange uvedkommende der var dukket op for at se konkurrencen. De tilstedeværende bar tydeligt præg af at være deltagere i konkurrencen eller i hvertfald være rimeligt seriøse omkring hele konkurrence aspektet. Dette kom til udtryk da Mischa måtte balancere på et knivsæg af lovgivningen for alkoholreklamer førend der opstod kø omkring Kongens ølvogn. Det havde fanme ikke været situationen for ti år siden. Hvor skal en ny Bimze komme fra?
Omvendt var niveauet af skatingen til konkurrencen unægteligt markant højere end hvad der havde været tænkeligt for selvsamme ti år siden. Kan der være en sammenhæng? Det finder vi aldrig ud af. De spørgsmål man må stille sig selv og andre afdankede typer med alkoholproblemer er hvorvidt deltagerne var repræsentative for gruppen af skatere som helhed? Aner det ikke. Jeg genkendte nærmest kun dem der er lokale i Hallen, som nedenstående billedtekster bærer tydeligt præg af.
Forskningen på området yder ikke meget støtte. Den største undersøgelse af rygning, druk og hashindtag blandt unge, som tager højde for subkulturelle tilknytninger, placerer skatere højest indenfor druk og alskens rygning. Desværre for undersøgelsen såkaldte validitet er skaterne blevet placeret i en fælles kategori med hiphoppere og hiphoppere laver som bekendt ikke skidemeget andet end at spise burgere og puffe j's så de skævvrider klart resultatet.
Kan du huske da Mischa i forbindelse med afviklingen af en af Scandinavian Open 2000+ blev interviewet til Ekstra Bladet. Journalisten spurgte ind til skater-hash sammenhængen, men Mischa benægtede som en prof politiker at der var noget om snakken. Desværre var han ikke helt spindoktor præpareret på at journalisten kunne finde på at stille et tilsvarende spørgsmål pakket anderledes ind og senere i interviewet begynder Mischa så at fabulere over hvor fedt det er at tænke på nye tricks i en koger.
Hvorom alting er holdt han stemningen høj på mikrofonen hele dagen mens Sømanden spillede noget easylistening fra diverse skatevideoer så alle var glade.
 
 Sample ImageStraks har vi balladen. Ukendt krooks.
  
 Sample ImageEr det Wiegers lillebror Wenig Weniger? Heelflip for swooshtikaet.
Satans også. Stilren tailslide. Sample Image
 Sample ImageHam kender jeg. Det er Mads fra Tacky. Her dokumenterer han en fornem bs nollie heel.
Kendt fra Kina til Kolding som en trussetyv. Danni Olsen giver den gas. Sample Image
 Sample ImageMads poacher skamløst Adams komposition af en Bs bigspin
  
  
 Ham her kan sgu også lave krooks. Der kan man bare se. Sample Image
  
  
 Sample ImageEr det Scrøder? Det håber jeg for han rippede hele dagen med et smil på læben. Her bevist af et herligt fakie flip.
 Thomas Nilesen havde klart den mest proffe tilgang til konkurrencen. Et fast løb spækket med sikre tricks uden anden variation end enkelte kronologiske tilpasninger.
Denne fs 5-0 fortæller mig således at det er hans første finaleløb. I kvallen lavede han 50-50 og i sidste løb en salad.
 Sample Image
 Sample ImageZero Army! Klonernes Angreb! Bs 5-0!
Niveauet var højt. Treer ud over trappen.  Sample Image
 Sample ImageFor det utrænede øje endnu en krook. For den toptunede journalist en overkrook.
Nosebonk. Sejt. Sample Image
 Sample ImageDen ser måske lidt suspekt ud, men det er Bjørn for helvede. Jeg er ikke sekund i tvivl om at Bjørn redder den og kører sikkert videre mod i lys fremtid...